Siirry sisältöön

Mahdottoman tekijöitä

24.10.2016

Vineet Nayar, herrasmies joka on johtanut yli 100 000 työntekijän yrityksen menestykseen, sanoi taannoisessa esiintymisessään Suomessa jotenkin tähän tyyliin:
”Loistavasti menestyvät tiimit tekevät asioita joita muut pitävät mahdottomina”.  Siitäpä tuli mieleen pari esimerkkiä elävästä elämästä ja osin aika läheltäkin.

Oululaiset siskokset Miia Riekki ja Anne Valli saivat vuonna 2012 ajatuksen ruveta suunnittelemaan ja valmistamaan hyviä lastenvaatteita.  Hakivat starttirahaa, niinkuin aloittavia yrittäjiä neuvotaan tekemään.  Vastaanotto oli ”täydellinen teilaus.”  Tekstiilialan ammattilaisten kommentit olivat tasoa ”olette tytöt astumassa liian isoihin saappaisiin”.  Rouvat pitivät päänsä ja menestystarina syntyi.  2014 oli ensimmäinen voitollinen vuosi ja 2015 1,7 miljoonan liikevaihdosta syntyi 247 000 euroa liikevoittoa. (HS 1.9.2016)
Gugguun tarinan voit lukea osoitteessa https://www.gugguu.com/about-gugguu-fi.

Tarinan mukaan Minna Parikka haki ELY-keskukselta rahoitusta perustaessaan yritystään.  Ei saanut, eihän nyt suomalainen pärjää kenkien suunnittelussa.  Onneksi Parikka uskoi itseensä ja lanseersi mallistonsa.  Loppu on historiaa jonka tuntevat kaikki.

Yrittäjän pitää uskoa itseensä ja ideaansa, siihen muiden mielestä mahdottomaan.

Pekka Partanen

 

 

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: